Annan tarina

Olen Annmarie Kuurto – tutummin Anna. Musiikki on ollut tärkeä osa elämääni lapsesta lähtien kuten muillakin bändin jäsenillä. Alakoulun opettajani oli huomannut kiinnostukseni musiikkiin ja ehdotti hakemista hiljan perustettuun Lohjan musiikkiopistoon. Aloitin siellä huilunsoiton opinnot ja yhteissoittoa harjoiteltiin erilaisissa kokoonpanoissa. Toivoin kuitenkin löytäväni soittokavereita kevyemmän musiikin parista, mutta niitä ei oikein tahtonut löytyä.

Opiskelujen ja perheen kasvaessa oma soittoharrastus oli välillä tauolla, ja musiikki vaihtui lastenlauluihin. Palasin kuitenkin oman harrastamisen pariin ja liityin Lohjan Puhallinorkesteriin huilunsoittajaksi. Kävin myös Ira Kaspin laulutunneilla Rytmiomenassa sekä sen seuraajan Musiikkikoulu Demon laulutunneilla ja liityin Demon aikuisten viihdekuoroon, jossa laulan edelleen.

Sain 50-vuotislahjaksi alttosaksofonin. Alkuun harjoittelin sitä itsekseni ja otin muutaman soittotunnin Musiikkikoulu Rytmiomenasta. Liityin samalla aikuisten bändikouluun opettelemaan saksofonin soittoa. Palasin myös Lohjan Puhallinorkesteriin tällä kertaa soittamaan saksofonia. Orkesterin kevät- ja syyskonserttien lisäksi keikkoja oli mm. Finlandia-talossa, Hesperian ravintolassa ja laivallakin. Ohjelmisto koostui mm. klassisesta musiikista, elokuvasävelmistä ja lattareista.

Rytmiomenan aikuisten bändikoulusta löytyi kivoja soittokavereita ja perustimme vuonna 2015 bändin, joka sai nimekseen Huvitus. Bändin perustajina ja edelleen sen jäseninä ovat lisäkseni Marja Suomi (koskettimet, laulu), Harri Viinanen (kitara, basso) ja Ilpo Vuolahti (basso, kitara, laulu) sekä myöhemmin bändiin tullut Grupo Holassakin rumpalina toimiva Matti Pönkkä (rummut, laulu). Huvituksen ohjelmisto koostuu omista biiseistä, joita ovat kirjoittaneet niin Ilpo, Marja kuin Mattikin, sekä tutuista rock-henkisistä biiseistä, joiden sovituksissa puhaltimet ovat vahvasti mukana. Hankin pari vuotta sitten myös sopraanosaksofonin ja soitinvalikoimassani ovat nyt sopraano- ja alttosaksofonit, huilu, piccolo, nokkahuilu, tinapilli ja huuliharppu sekä laulu.

Kuuntelen monipuolisesti erilaisia musiikkityylejä. Eräitä varhaisia suosikkejani ovat olleet Suzy Quatro, Procol Harum ja Jethro Tull. Haaveilin nuoruudesta lähtien punaisesta Vespasta, saksofonista ja soittamisesta bändissä, ja että pääsisin soittamaan Jethro Tullin Bourréen huilulla bändin kanssa. Nyt kaikki toiveeni ovat täyttyneet!

Bändikaverini Matti Pönkkä ehdotti minua soittajaksi Grupo Holalle. Lattarimusiikki on mukaansa tempaavaa ja onkin ollut innostavaa päästä mukaan tähän taitavien soittajien joukkoon oppimaan uutta lattarimusiikista!