Pekan tarina

Olen Pekka Rickström, ”bändikonkari” jo yli 50 vuoden takaa. Ensimmäinen bändi, jossa olin mukana laulajana ja komppikitaristina, oli Lohjalainen Lennox. Siinä soitin vuosina 1968-1971. Soittamisen ja laulamisen olen aloittanut kuitenkin jo vuonna 1967

Vaikka matkan varrella soittokaverit ovat vaihtuneet jo moneen kertaan, on kitara kuitenkin kulkeutunut mukanani aina siitä lähtien, kun opin soittamaan ja laulamaan. Lauluääneni on nuorempana kouliintunut myös Laurentius kuorossa 1970 luvulla, eivätkä trubaduurikeikatkaan ole minulle vieraita.

Kun olin jo oppinut soittamaan, innostui myös sisareni Pirjo (sittemmin laulaja ”Cherie”) kitaransoitosta. Tuohon aikaan emme kuitenkaan vielä soittaneet samoissa bändeissä, vaan kumpikin kulki ”omia polkujaan”. Sitten jossain vaiheessa 70-luvulla tutustuin lohjalaiseen kitaristiin Henrik (Henkka) Ungerniin ja siitä lähtien olemme soittaneet yhdessä. Myöhemmin mukaan tuli laulajaksi myös sisareni Pirjo ja rumpaliksi Pasi Sävelsalo. Kun saimme mukaan basistiksi Jorma Kainumaan, kosketinsoittajaksi Pekka Peltosen ja toiseksi kitaristiksi Esko Laukan, perustimme yhdessä Kaleidoskooppi -yhtyeen, joka oli ”kasassa” parikymmentä vuotta. Tosin alkuperäinen basisti lopetti jo kauan sitten ja muitakin henkilövaihdoksia matkan varrella oli aika ajoin, mutta minä olin mukana peruskokoonpanossa loppuun saakka, eli vuoteen 2016, minkä jälkeen Kaleidoskoopin ”taru” päättyi.

Kaleidoskoopin toiminnan lakattua aloimme siskoni Pirjon ja Henkan kanssa puuhaamaan ”lattaribändiä Lohjalle. Toiminta alkoi ensin triona (Trio Hola), jonka kanssa teimme muun muassa Lohjan asuntomessuvuonna aiheeseen liittyvän ”lattarihenkisen” laulun ja musiikkivideon ”Möykky” (ks. YouTube: Trio Hola musiikkivideo Möykky). Viime vuosien aikana ”lattariporukkamme” on kasvanut, kun saimme mukaan basistin (Terho Moisio) ja rumpalin (Kai Bäck). Uusien jäsenten myötä bändin nimi on nykyisin Grupo Hola, josta on myös lisätietoa näillä nettisivuillamme.

Laulamisen ja soittamisen lisäksi teen myös omia biisejä kaverieni tekemiin sanoihin. Tekemiäni lauluja ovat mm. ”Väärin veikkasit” sekä ”Myrkkymalja”. Myös ne julkaistaan äänitteiden valmistuttua bändimme kotisivuilla samalla tavoin kuin muidenkin bändin jäsenien tekemät laulut.